Modernistisk i Molde

Nyskapende i Norden
14th september 2018

Scandic Seilet er et høyreist hotell som ligger i Molde, som ligger på sørvestkysten. Det var opprinnelig kjent som Rica Seilet Hotel da det ble åpnet i september 2002, men ble endret til Scandic Seilet da bygningen ble kjøpt av Scandic Hotels. Scandic Seilet er den høyeste bygningen i Molde by med 16 etasjer og 82 meter i høyden.

Hotellet har en base formet som en trekant med den ene siden mot land som skråner oppover. De andre to sidene vender mot fjorden og holder seg rett opp. Utsiden av hotellet består nesten helt av glass for å gi hotellets gjester uforstyrret utsikt over fjorden. Hotellet har 170 rom og er koblet til et kombinert kultur- og konferansesenter foran hotellet.

Det moderne designet til Scandic Seilet gjør hotellet til et nytt symbol på den moderne arkitektoniske bommen som for øyeblikket foregår i Norge. Det er ganske mulig at dette hotellet og dets unike design kan tjene som inspirasjon til neste steg i norsk arkitektur som kanskje tar verden med storm.

I Rosenes by, Molde, så er faktisk kanskje dette hotellet det folk flest vil gjenkjenne – det vil si de som ikke bort på Vestlandet.

culture