Forskjellige bygninger i Norge

Arkitektur i middelalderen
23rd februar 2020

I denne artikkelen skal vi se på noen forskjellige bygninger som vi kan finne i Norge. La oss begynne med noe fra gammelt av, rett etter at vi har gitt en definisjon på arkitektur.

Arkitektur

Når vi snakker om arkitektur så snakker vi også om en type form for kunst, og dette betyr at det ikke bare er så enkelt som å designe og tegne opp et hus eller en bygning. En bygning med god arkitektur står både bokstavelig og billedlig talt for noe. La oss gå litt nærmere inn på Norges eldste universitet. Universitet i Oslo ble satt opp sånn cirka rundt 1811.

Dette universitet har mange fornøyde ansatte og studenter, men dersom man virkelig skulle målt deres erfaringer enda nærmere så hadde questback definitivt vært måten å gjort det på. Besøke denne siden dersom du har lyst til å finne ut mer!

Universitetet i Oslo

Det var Christian Heinrich Grosch som var arkitekten bak det første bygget av universitet. Det finnes mange forskjellige bygg som han designet og tegnet, men dette er et av de fineste, mest godt ivaretatte bygningene som vi har fra gammelt av. Det anbefales å søke opp dette vakre bygget for å se hvor vakkert og flott det er.

Søylene kan noen ganger minne om noe som har blitt inspirert fra antikken, mens selve formen på inngangen sitt tak kan minne om noe fra renessansen.

Ingierstrand Bad i Oppegård

Denne restauranten/badet har et fantastisk åpent rom som man kan løpe fritt rundt på. Det er friskt, spesielt på sommeren, da man kan nyte arkitekturen til maksimum glede. Det er store saler, fine vinduer og frihet i luften.

Kvadratiske Planetveien 12

Det finnes et kvadratisk hus en plass i Norge som har blitt designet og bygd både for, og av, en arkitekt. Måten vinduene er satt opp på i dette huset er fabelaktige. Det er på mange måter eksperimentelt, men også utrolig vakkert. Det er godt med plass, men denne plassen blir også veldig sårbar og utsatt for omverdenen. Spennende saker!

Hedmark Museum

Denne plassen inneholder veldig spennende arkitektur, spesielt med tanke på at det midt opp i det gamle museet har blitt bygd noe helt nytt og moderne. Kontrastene mellom disse bygningene er ikke til å gå glipp av! Det er faktisk en slags dialog med fortiden, og det er helt magisk å tenke seg til hvor mye lengre vi faktisk har kommet.

Operahuset i Oslo

Det finnes også et veldig spennende hus i Oslo. Nok en gang et veldig fancy bygg, men slett ikke vanlig i det hele tatt. Med en gang man ser utsiden av Operahuset så kan man anta at dette er noe helt spesielt, noe for seg selv. Det anbefales å ta turen!

culture