Byggteknikker som baserer seg på mat

Arkitektur i middelalderen
22nd februar 2022

Det fins mange fellestrekk mellom byggeskikk og mat. Begge skal skape bærekraftige strukturer som varer i mange år. Dessuten består begge av bestanddeler som er viktige for oss, slik at strukturen blir robust og slitesterk. Likevel er det ikke så mange som skulle tro at det fantes en sammenheng mellom betong og spagetti.

Hvorfor spagetti er bra

Spaghetti er en italiensk oppfinnelse og er laget av korn. De fine strimlene er fylt med næring som gir oss overskudd. De har fibre som styrker musklene våre og gir oss energi. I dag skal man bygge hus for å redusere energitap og øke komforten. Med et moderne kjøkken i et nytt hus er det en glede å lage spaghetti til hele familien.

Spagetti og byggetradisjon

Selv om alle arbeidere trenger næring for å bygge husene, kan man se fellestrekk mellom spaghetti og bygninger. De fine trådene av deilig pasta kan formes slik man vil, akkurat som stål og betong i en grunnmur. De virker som varmende tråder akkurat som i et baderomsgulv. De fyller oss med energi, akkurat som ledningene som gir oss varme og elektrisitet.

Byggetradisjonen sier at man skal bruke naturlige ressurser på en fornuftig måte. Et måltid med spagetti passer utmerket til våre ingredienser, enten det er storfekjøtt, kylling eller sjømat. Slik har det alltid vært, og slik fortsetter det å bli.

Husk spaghetti i butikken

Det er alltid kjekt å ha en pakke ekstra spaghetti. Skulle man gå tom for energi og valg, kan spagetti brukes til mangt. Først kan du spille et slag mikado, og deretter kan du lage herlige retter med spagetti som base. Akkurat som vår norske «potet» som aldeles ikke kommer fra Norge.

Deilige retter av spagetti gir deg energi til resten av dagen. Det er sunt, og det smaker helt utrolig. Velg pasta og spagettiretter minst en gang i uken, så er du sikret.

culture