Barn og arkitektur

Arkitektur i middelalderen
11th oktober 2020

Det er mange veier som fører til Rom. Dette gjelder også for arkitekter og husbyggere. Menneskene som bygger hus og bruker tall, kalkulasjoner, kunnskap om materialer, og mer for å reise klassiske bygg, standard leiligheter og mye annet. Alle arkitekter behøver ikke bygge hus. La oss se hva arkitektyrket kan gjøre.

Hva gjør de?

Nytt interiør i stuen kan Familietapeter.no hjelpe deg med. Trenger du litt hjelp med en ny terrasse er en byggmester, eller til og med en snekker praktisk å ha. Vanlige arbeidsoppgaver for en arkitekt er planlegging, utvikling og tegning av bygg og byggverk. De kan restaurere og endre bygg som allerede finnes, og de kan utforme og utvikle nye byer med landskap. Mye faller under paraplyen til arkitekten. Lego vinner stadig terreng med ivrige byggere.

Hvor begynner det?

For mange utvikles gode byggetegninger, dimensjoner og vinkler i ung barndom fordi matematikk er favorittfaget. Iingenting overgår gleden ved å lage og oppsummere, og alt som utgjør plantegninger for et hus. For andre er det Legobygging som er den store fristelsen. Det gir flott selvfølelse etterhvert som Legobrikkene blir bildet inne i hodet.

Lego gir flott øving i motoriske ferdigheter. Det øker konsentrasjonen, og fyller barn med flott tenkning og problemløsning mens de leker. Et leketøy øverst på ønskelisten. Et verktøy som engasjerer og lærer oss byggeteknikk og matematikk mens resultatene viser magiske og flotte byggverk. Hva kan jeg bygge av min Lego?

Du lærer å følge instruksjoner og hva som skjer når du velger å gjøre “din greie”. Enkelt kan fort bli kaos, og du lærer viktig problemhåndtering for best mulig resultatet. Måten du bygger på og mønsteret du setter brikkene sammen på, har en god mental effekt på hjernen. Samarbeid med andre lærer deg viktige kommunikasjonsferdigheter. Alt dette gir flotte og vedvarende effekter på hjernen. Mange innenfor mental helse kan ikke rose dette leketøyet nok, og all positiv effekt det gir oss som individer.

Hindere og barrierer i leken lærer deg å løse utfordringer som kommer din vei. Det er rart hvor mye Lego gir siden det “bare” er et leketøy. Gode byggekunster som ung Lego-entusiast kan fort utvikle seg til et permanent yrke som arkitekt! Hva kan Lego gjøre for deg?

culture